Sfântul Andrei întâiul chemat

Sfântul Andrei întâiul chemat
Sfinții Andrei și FrancisEl Greco - Muzeul Prado - Madrid
Sub un cer plin de nori de furtună gri-plumbiu, Sfântul Andrei și Sfântul Francisc de Assisi stau unul lângă altul în conversație. Apostolul apare în stânga privitorului, purtând o tunică albastru cobalt și haine verzi a căror căptușeală de mătase purpurie are reflexe gri. El este cu fața la privitor și se sprijină pe crucea sa caracteristică în formă de x, întorcând capul spre stânga, unde se află Sfântul Francisc.

Știm despre Andrei că era un pescar din Galilea, fratele lui Petru. În acele vremuri tulburi ale Imperiului Roman, Andrei ascultă glasul din deșertul Iudeii care cheamă la penitență căci Mesia cel promis de Dumnezeu era pe cale să apară.
Urmăndu-l pe Ioan, inevitabila întâlnire cu Isus are loc. Din acel moment el a propovăduit învățăturile Domnului. Nu s-a lepădat de Mântuitor în săptămâna Patimilor, iar după ce Mântuitorul s-a înălțat la cer a continuat să împărtășească Cuvăntul.
Devotamentul și stăruința lui inspiră și nu doar românii îl consideră patron spiritual, ci și credincioșii din Barbados, Cipru, Columbia, Grecia si Rusia. 
Apostolul Andrei ajungând în regiunea Dobrogea întemeiază biserici și este îndrumătorul acestor comunități. Peștera Sfântului Andrei redescoperită în 1943 de preotul Constantin Lembrău și avocatul Ion Dinu, este considerată prima biserică creștină de pe teritoriul național. 








 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!