Stocuri disponibile
Stocuri disponibile
Discount 3% | ChristmasWorld
Discount 3%
Transport gratuit | ChristmasWorld
Transport gratuit
Retur Garantat | ChristmasWorld
Retur Garantat

Pomul de Craciun (2)


Pomul de Craciun (2)

Din punct de vedere estetic culorile sunt poate cele mai importante în alegerea unui asemenea pom. Tradiția ne leagă de verdele clasic în nuanțele lui tipice diferitelor specii de conifere: verde crud, smarald, argintiu, închis de pin ș.a. Modernitatea a impus în paleta sa: albul ca zăpada, argintiul sclipitor, auriul plin de căldură și roșul pasional. Sunt toate culori clasice ale decorurilor de Crăciun ce doar au migrat, acum că tehnologia permite, în frunzișul vechilor pomi. Valoarea estetică nu e nici diminuată nici exacerbată, la fel cum nici cea simbolică nu este mai puțin importantă. Doar semnificația diferă. Sunt toate culori preluate din universul nostru natural și aduse în cel familiar. Ceea ce este însă foarte important, dincolo de gusturi și afinități personale către o culoare anume ce trezește în noi senzații și plăcere, este atenția ce trebuie acordată asocierii culorilor. Pomul va purta în cetina sa un număr mare de decorațiuni de forme diferite, motiv pentru care limitarea la câteva reguli estetice este importantă pentru un rezultat frumos. Să nu uităm că el trebuie integrat în spațiul casei noastre și trebuie asociat cu restul decorurilor specifice acestor sărbători. În general culorile noi ale pomilor sunt preferate de cei ce îi așează în spații comerciale sau publice, pentru a-l asocia cu identitatea de marcă a afacerii sau instituției, dar tot mai multe persoane și-i doresc în casele lor. Variantele ninse cu puf de bumbac sau cele împodobite cu conuri și muguri naturali, cu crenguțe și diverse fructe de pădure tradiționale în decorurile de iarnă, sunt oferite pentru a vă satisface cele mai mari exigențe.
La desfacerea acestor pomi este importantă păstrarea echilibrului între distanțele dintre ramuri, a acoperirii golurilor cu rămurelele printr-o dispunere circulară, radială, echidistantă a acestora pe ramură, pentru un efect de plin și stufos. La fel de bine o așezare mai diametral opusă a ramurilor, într-un plan aproape bidimensional, cu mici diferențe de înălțare a rămurelelor poate fi asociată cu cetina unor tipuri specifice de conifere. În cazul pinilor, curbarea ușoară a ramurilor sau vârfului acestora în sus  este un element definitoriu pentru a conferi naturalețe. Încercați întotdeauna să vă folosiție de imaginile ce însoțesc cutia în care vă este livrat pentru a vă ghida în această operație, migăloasă în cazul înălțimii mari a pomului, care merită timpul acordat în vederea unui rezultat îmbucurător.
Revenind la culori, libertatea de alegere este, ca întotdeauna, a dumneavoastră. Noi vă vom oferi doar câteva reguli ce pot fi urmate pentru a obține un pom de Crăciun decorat frumos. Iată-le:
Alegeți în primul rând un pom de dimensiuni potrivite încăperii în care îl veți așeza. Unul prea mare înseamnă să vă ocupe un întreg colț al camerei, mai mult de jumătatea lățimii acesteia sau să ajungă cu vârful înghesuit în tavan.  Un pom prea înalt va da senzația unei camere prea joase. Alegeți unul care să mai lase un pic de spațiu până la tavan. De asemenea dacă aveți o încăpere îngustă e de preferat un model cu un diametru al bazei mai mic. Nu sufocați spațiul pentru a privilegia mărimea. Un verde mai închis ca nuanță subțiază și dă impresia de zvelt, un efect de dorit în apartamentele tipice de bloc. În camerele de zi ale unor case însă libertatea de alegere poate fi nelimitată. Aici puteți opta pentru înălțimi mai mari de 2,4 metri sau pentru o circumferință mai mare a bazei. Nu cădeți în extrema cealaltă și decorați un brad prea mic, ce poate părea pierdut într-un colț de cameră. Așezați-l mai bine pe o masă, comodă sau bufet ca suport. Luați întotdeauna în calcul că înălțimea specificată a bradului cuprinde atât suportul trepied sau cu 4 picioare, cât și vârful extins uneori până la 30cm. Nu întotdeauna mare înseamnă frumos sau mic neinteresant. Echilibrul e întotdeauna foarte satisfăcător.Alte articole

Pomul de Craciun (3)
Pomul de Craciun (3)

Continuam calatoria in lumea culorilor si modului in care le asortam, cum se creaza compozitia decorarii bradului, ce este recomandat si in ce proportie. Asteptam opiniile voastre pe Facebook .

Pomul de Craciun
Pomul de Craciun

Această serie de articole nu are ca scop o redescoperire a unui simbol principal al sărbătorilor de iarnă. Istoria lui o puteți afla cu detalii suficiente în pagina electronică a minunatei enciclopedii Wikipedia, varianta în engleză.